Ελ

En

Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος AUDIT-TO-MEASURE στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AUDIT-TO-MEASURE από τον Βλάση Οικονόμου, Πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή και Κλιματική Πολιτική (IEECP) με έδρα την Ολλανδία. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μπροστά σε μια γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την νέα χρηματοδοτική δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΣΠΑ 2021–2027),   με την παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα.

Το πρόγραμμα AUDIT-TO-MEASURE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμά LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετέχει ως εταίρος  μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσω της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηρο-κατασκευαστών  ΠΟΒΑΣ, καθώς και ακόμη επτά εταίροι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία, τη Γερμανία και την Ολλανδία από τους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας με στόχο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε συνοπτικά την δομή του προγράμματος στο κοινό καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι αναμένεται να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν σε πολλαπλά οφέλη που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους. Το έργο θα αναπτύξει και εφαρμόσει μια νέα στρατηγική “Audit2Action” για την κινητοποίηση της αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν από τους ενεργειακούς ελέγχους και η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πιο καθαρή οικονομία και εν τέλει την κλιματική ουδετερότητα. Η διάρκεια του προγράμματος θα τριετής (Νοέμβριος 2022 – Οκτώβριος 2025). Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία από τα αποτελέσματα του παλαιότερου σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο είχε συμμετάσχει το Επιμελητήριο Κορινθίας αλλά και ο IEECP ως εταίρος και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Έργο ICCEE του HORIZON 2020 το οποίο στόχευε στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας με μια ολιστική προσέγγιση.

AUDIT2MEASURE_Ενημερωτικό_σημείωμα

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

 

Προηγούμενο Τελετή λήξης Ευρωπαικού Προγράμματος WAC (Workplace Active Certification)

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας